Årets interns: Tre ivrige interns har inntatt Nettbureau for sommeren.

Ivrige interns inntar Bureauet

Denne sommeren blir for første gang kapasiteten i Colletts gate 10A satt skikkelig på prøve. Tre ivrige interns har inntatt Nettbureau for sommeren.

Årets internship er fokusert på innholdsproduksjon og første prosjekt blir å være journalister for Nettbureaus mediesatsning Test.no, der forbrukertester aggregeres opp og gis en redaksjonell innpakning og kontekst.

Alle internene har bakgrunn fra studentaviser:

Kim Arne Hammerstad

Kim Arne Hammerstad (UiB) har vært redaktør i StudVest og punkterer bare internshipet for å være valgobservatør i Albania.

Nora Geard Nygaard

Nora Geard Nygaard (Brookes University, Oxford) er journalist i Universitas og kommer fra en tilsvarende stilling i VIO Media.

Haakon Resaland

Haakon Resaland (NHH) har vært redaktør for studentavisen K7 Bulletin, bedre kjent som "Bulle" og har også vært grafiker for studentfestivalen UKEN.

Ønsker ikke amerikanske tilstander

Internship er nesten i ferd med å bli et belastet begrep i Norge, ettersom den amerikanske modellen med ubetalte internship har gjort sitt inntog i techbransjen.

Dette er en utvikling Nettbureau ikke ønsker å bidra til.

- I en tid der økt konkurranse om jobbene har gjort at mange bedrifter ser sitt snitt til å få inn studenter til å jobbe gratis, synes jeg det er viktig at vi som har råd til det faktisk betaler en levedyktig lønn, kommenterer Gulbrand Øverbye, Produktansvarlig i Nettbureau.

Internshipet var mer populært i år enn noensinne med 18 høyt kvalifiserte søkere.