Sommeren er her: Møt årets interns!

Sommeren er her: Møt årets interns!

Etter en av de varmeste maimånedene i moderne tid kan noen og enhver bli unnskyldt for å tenke at sommeren allerede har vart en god stund. Lunsjsamtalenes nylige dreining fra barn til vitnemålsutdelinger minner oss imidlertid om at det egentlig er juni som er den første sommermåneden. Årets summer interns har inntatt Nettbureau.

I år som i fjor har tre av årets summer interns bred erfaring fra medier og vil bruke mesteparten av sommeren på journalistikk og innholdsproduksjon. Nytt av året er at vi også har fått hanket inn en dyktig datateknolog til et tech-internship som fokuserer på frontendutvikling.

Disse fire møter du hos oss i sommer:

Ingunn Mjønerud

Ingunn Mjønerud (UiO og NTNU) er grunnlegger/redaktør av magasinet Emneknaggen og sitter i redaksjonsrådet til Samfunnsviteren.

Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud (UiO) er historiker og bringer inn sårt tiltrengt kulturkapital fra jobben som journalist for Musikknyheter.no.

Jakob Schram

Jakob Schram (UiO og University of Oxford) er internasjonal leder i Europeisk Ungdom og har tidligere arbeidet i Schibsted Media og AmerikanskPolitikk.no.

Tuva Ødegård

Tuva Ødegård (OsloMet og Queensland University of Technology) har jobbet som frontendutvikler i Kantega og bl.a. utviklet en parkeringsløsning for Statsbygg.

Hard konkurranse om stillingene

28 flinke studenter søkte på de fire stillingene, en økning på 10 fra i fjor.

- Vi ser at trenden med ubetalte internship fortsetter. Det er flaks for oss, for det gjør at vi kan velge blant toppmotiverte og svært resurssterke studenter, sier Gulbrand Øverbye, Produktansvarlig i Nettbureau.

- Jeg tror at flere bedrifter hadde gjort klokt i å lyse ut betalte summer internships. Selv om man ser bort i fra de åpenbare tvilsomme sidene ved å ta inn ulønnet arbeidskraft, gir det forretningsmessig mening å betale skikkelig. Ellers snevrer man inn rekrutteringen til kun de som har penger hjemmefra, og jeg er overbevist over at de beste hodene kjenner sin egen verdi, fortsetter Øverbye.

Viktig rekrutteringskanal

Som en start-up med begrenset tid og budsjetter til å profilere seg hardt ved alle landets universiteter og høyskoler har internshipene også blitt viktig for å bli kjent med fremtidige faste teammedlemmer.

I den forbindelse har vi gleden av å melde at alle tre som var summer interns i Nettbureau i fjor har takket ja til fulltidsstillinger fra høsten av!